Izvor: RTS, 23.Sep.2021, 13:38

Vulin: Povučen Nacrt zakona o policiji

Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima je povučen, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin dodajući da je to njegov "lični poraz".
Vulin je naveo da ga je pošto je sagledao sve činjenice, predsednik Aleksandar Vučić zamolio da Nacrt zakona o unutrašnjim poslovima povuče iz procedure i da će on to učiniti.
"Pravno regulisanje postavljanja kamera koje bi prepoznavale lica i siluete i nemerljivo pomogle policiji da rešava ubistva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najteža krivična dela, napadnuto je od svih zapadnih nevladinih organizacija i njihovih finansijera i nalogodavaca", rekao je Vulin.
Ističe da će "borbom protiv svega novog u sektoru bezbednosti, ubice i lopovi biti malo sigurniji, a policija i građani mnogo nesigurniji".
"Obaveštajnim radom došli smo do informacija da je nekoliko stranih zapadnih obaveštajnih službi preko svoje agenturne mreže u medijima, nevladinim organizacijama i političkim partijama izvršilo medijsku pripremu za organizaciju nasilnih protesta koji za cilj imaju destabilizaciju Srbije. Njima srpske glave nisu bitne i spremni su da ih bacaju u besmislenim sukobima", istakao je Vulin.
Naveo je da je ovo njegov "lični poraz" za šta će, kaže, snositi njegove posledice.
"I ovim putem želim da upoznam javnost da ću nastaviti da se borim za bezbednu Srbiju uprkos agentima i njihovim finansijerima", rekao je Vulin.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

"Zenicu oka vam snime, a vi veselo skakućete...Ali u svojoj zemlji, u Srbiji, a to ne"

Izvor: B92, 24.Sep.2021, 09:47

Beograd -- Govoreći o povučenom Nacrtu zakona o policiji, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio da stoji iza svakog slova u zakonu..."Podržali su ga svi sindikati u policiji, koji valjda nešto znaju o tome, jer se taj zakon odnosi na njih. Podržali su ga i mnogi eksperti koji se...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.