Vulin: Belorusija je važan saveznik Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Belorusija je važan saveznik Srbije

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas u Minsku da je Belorusija prijateljska zemlja Srbiji i da to pokazuje na svakom mestu.

"Ne samo u bilateralnim odnosima već i na svim međunarodnim forumima gde čvrsto drži našu poziciju, uvek glasa sa nama i za nas, uvek je principijelno protiv lažne države Kosovo gde god da se oni pojave", rekao je Vulin na kraju dvodnevne zvanične posete Belorusiji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, on je istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da Srbija može da bude zahvalna predsedniku Aleksandru Lukašenku i beloruskoj vladi na odnosu prema Srbiji.

"Belorusija je važan saveznik, ne samo u vojnom već i u ekonomskom i političkom smislu. Saradnja naših naroda i našeg rukovodstva će se samo nastaviti. Ja sam, naravno, veoma zadovoljan posetom. Lepo je biti među prijateljima", rekao je Vulin.

Ministar je večeras sa članovima delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovao u Dvorcu Republike u Minsku svečanoj akademiji podovom Dana zaštitnika otadžbine i Oružanih snaga Belorusije.

Svečanosti su prisustvovali pomoćnik predsednika Belorusije za bezbednost Viktor Lukašenko, državni sekretar nacionalne bezbednosti general-potpukovnik Andrej Ravkov, ministar odbrane general-major Viktor Hrenin i brojni gosti, kaže se u saopštenju.

Dan zaštitnika otadžbine posvećen je formiranju Crvene armije 23. februara 1918. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.