Vulin: Remont četiri miga-29 protiče po planu

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin: Remont četiri "miga-29" protiče po planu

Delegacija Ministarstva odbrane, sa ministrom Aleksandrom Vulinom na čelu, tokom posete Belorusiji sastala se sa zvaničnicima te zemlje i uverila da remont četiri aviona "mig-29" protiče kvalitetno i po planu.
Ministar Aleksandar Vulin je, nakon obilaska i sastanka, izjavio da se sve odredbe Tehničkog sporazuma postignutog između predsednika Vučića i predsednika Lukašenka sprovode onako kako je predviđeno, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"Kada završimo generalni remont naših letelica, možemo da kažemo da smo dobili aparate kojima je značajno produžen životni vek i da će još dugo moći da čuvaju naše nebo. O rokovima nikada ne treba govoriti, to je bezbednosno pitanje, ali ono što je sigurno - ima ko da čuva naše nebo i možemo biti veoma zadovoljni kvalitetom radova koji se ovde isporučuju", naglasio je Vulin.
Pomoćnik ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović ističe da je naša delegacija, pored sagledavanja napretka na remontu i modernizaciji aviona "mig-29", sa domaćinima razmotrila realizaciju i drugih projekata u okviru vojnotehničke saradnje dveju zemalja.
Direktor avio-remontnog zavoda u Baranovičima Pavel Pinigin kaže da očekuje da će prvi probni letovi biti izvršeni kada je planirano, a da će onda uslediti procedura predaje aviona Republici Srbiji.
Pinigin je dodao da se u Zavodu u Baranovičima godišnje izvrši remont 20 do 40 vazduhoplova.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.