Vučić ugostio Zaeva u Vranju, na stolu sve teme

Izvor: Mondo, 02.Sep.2018, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić ugostio Zaeva u Vranju, "na stolu" sve teme

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas popodne radni ručak za makedonskog premijera Zorana Zaeva u Vranju.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Na stolu" će biti, kako su obojica lidera najavila, sve aktuelne teme, posebno ekonomska saradnja, a svakako i rešavanje pitanja Kosova i Metohije.

Dobra atmosfera za razgovore dve "strateški bliske" zemlje, kako je to predsednik Vučić definisao, stvorena je već prilikom zajedničkog obilaska >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << graničnog prelaza Preševo - Tabanovce, koji će biti jedan od prvih "integrisanih" na Zapadnom Balkanu.

Interes i Srbije i Makedonije je da se uz koncept integrisanog graničnog prelaza ostvari u?teda i materijalna i u vremenu u transportu roba.

"Varnica može zapaliti region"

"Imamo istorijski bliske odnose, strateški smo bliski jedni drugima, a da li ćemo imati nekada taktičke razmirice mnogo je manje važno", kazao je srpski predsednik i istakao da veruje da je želja za najboljim odnosima Skoplja i Beograda obostrana.

"Uveren sam da i premijer Zaev misli isto. Ovo je jedan od primera gde možemo zajednički da nešto uradimo i pokažemo mnogo toga. Da ljudima olakšamo, a pre svega i teretnom saobraćaju donesemo značajne uštede", rekao je Vučić ranije danas i dodao da u regionu gubimo oko milijardu evra zbog dugih čekanja na svim prelazima.

Premijer Zaev je rekao da je posao političara da služe građanima, a ponajviše u ekonomskom aspektu, da je "jedna od alatki" za to i projekat o kome danas pričaju, te da podržava zajedničke ekonomske zone, a da će ekonomska saradnja svakako biti terma o kojoj će sa predsednikom Vučićem razgovarati.

Dijalog Beograda i Prištine i njegov ishod svakako je tema za koju je i Makedonija zainteresovana, te će u Vranju i o njoj biti reči.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.