Vučić sutra u poseti Beču

Izvor: RTS, 28.Jan.2015, 13:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra u poseti Beču

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić boraviće sutra u Beču, gde će se sastati sa predsednikom Republike Austrije Hajncom Fišerom.
Nakon sastanka sa austrijskim predsednikom, srpski premijer razgovaraće i sa ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima, prenosi Tanjug.

Predviđen je, takođe, i prijem sa predstavnicima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << srpske dijaspore koji će u čast premijera Srbije prirediti austrijski šef diplomatije.
Vučić će sa domaćinima razgovarati o bilateralnim odnosima, pristupnim pregovorima Srbije sa EU, Samitu o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u avgustu u Beču, predsedavanju Srbije OEBS-u.
Na dnevnom redu biće i borba protiv terorizma i druge međunarodne teme, najavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Austrije.
Takođe, biće reči i o srpskoj dijaspori.
Austrija je, kako su ranije obe strane u više navrata isticale, pouzdan partner Srbije na njenom putu u Evropsku uniju.
Zvanični Beč podržava Srbiju u naporima da što pre otvori prva poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.