Vučić razgovara sa Mogerini pred sastanak sa Tačijem

Izvor: Vesti-online.com, 24.Jun.2018, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić razgovara sa Mogerini pred sastanak sa Tačijem

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i šefica diplomatije Federika Mogerini sastao se danas popodne, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove ( EEAS) u Briselu, na bilateralnom razgovoru, koji prethodi trojnom sastanku sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Predsednik Srbije je na razgovor sa Visokom predstavnicom EU stigao oko 15.00 časova.

U pitanju je uobičajan format da se dve strane u dijalogu prvo bilateralno sastanu sa EU posrednikom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nakon čega sledi i trilateralni sastanak.

Prilikom dolaska u zgradu EEAS predsednik Vučić se nije obraćao medijima.

Očekuje se da će  obe delegacije na kraju danšnje runde razgovora u Briselu dati izjave za medije. Iz kabineta šefice EU diplomatije su najavili pisanu izjavu.

Još ranije su u Evropskoj diplomatskoj službi najavili da će Visoka predstavnica i dva predsednika na današnjem sastanku nastaviti  rad na fazi dijaloga koja je posvećena sveobuhvatnoj normalizaciji, razmotrti postojeće sporazume, informisati se o postignumo do sad i razgovarati o novim koracima u pogledu intenzivnog perioda koji predstoji.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači,   Evropska Unija,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teški razgovori u Briselu

Izvor: Mondo, 24.Jun.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa Hašimom Tačijem u Briselu, uz prisustvo šefice EU diplomatije Federike Mogerini...Foto: Tanjug/ Kabinet predsednika Republike Srbije..Trilateralni sastanak je počeo oko 16.30 , a Mogerini je pre toga oko 40 minuta razgovarala sa Vučićem, a...

Nastavak na Mondo...

Počelo je! U toku razgovor Vučića, Tačija i Mogerinijeve!

Izvor: BKTV News, 24.Jun.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa Hašimom Tačijem u Briselu, a sastanku prisustvuje i šefica EU diplomatije Federika Mogerini. ..Posle četrdesetpetominutnih odvojenih bilateralnih razgovora predsednika Vućića i Tačija sa Federikom Mogerini, oko 16. 30 časova počeo je i trilateralni...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.