Vučić dobitnik Zlatnog lava za mir

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 16:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić dobitnik "Zlatnog lava" za mir

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je međunarodne nagrade Zlatni lav za mir za 2018. godinu.

Foto: MONDO/Stefan Stojanović

Ovo priznanje biće mu svečano uručeno na ceremoniji u Veneciji 1. decembra, prenose danas italijanski mediji.

Ova značajna nagrada ustanovljena je pre 70 godina, a ove godine je Komitet za dodelu nagrade na čelu sa Silenom Kandelarezijem odlučio da ambasador mira u svetu za 2018. bude predsednik Srbije Aleksandar >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Vučić.

U obrazloženju je navedeno da je Vučiću nagrada dodeljena zbog "plodnog doprinosa, međunarodnog dometa, koji karakteriše njegov mandat", te njegovih "snažnih napora u promociji mira".

Na svečanosti uručenja će biti i zamenik italijanskog premijera Mateo Salvini, kao i Franko Fratini, nekadašnji pef italijanske diplomatije, kao i ambasador Srbije u Rimu Goran Aleksić.

Prema rečima predsednika Komiteta, Silena Candelaresija, Zlatni lav za mir "jeste simbol i znak ponovnog rođenja u svetu koji je izmučen trenutnim geopolitičkim previranjima".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučiću priznanje "Zlatni lav" za mir

Izvor: Nezavisne Novine, 30.Nov.2018

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobitnik je međunarodne nagrade "Zlatni lav" za mir za 2018. godinu, koje će mu biti uručeno sutra na ceremoniji u Veneciji, objavili su italijanski mediji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.