Vučić: Nećemo prihvatiti bilo kakve pritiske

Izvor: RTS, 21.Jun.2018, 10:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nećemo prihvatiti bilo kakve pritiske

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske.
Aleksandar Vučić je preneo novinarima da je sinoć stupio u kontak sa ljudima u Briselu i rekao im: "Ako su ovo stavovi Albanaca, da ne gubimo vreme, da ne dolazim" – i da je zamoljen da dođe. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Ako mislite da postoji ta batina kojom možete da me naterate da slušam i služim Haradinajevim, Hotijevim, Hodžajevim izjavama, nemojte da me zovete uopšte", poručio je Vučić u Pančevu, gde je prisustvovao polaganju kamena temeljca za fabriku nemačke kompanije ZF.
Kazao je da nije fasciniran njihovim intencionim idejama i da se ne plaši ni pritiska sa Zapada.
"Pogrešnog čoveka ste našli za pritiske. Ako ste spremni da razgovarate o kompromisima, mi smo spremni. Mi ništa ne zakucavamo i spremni smo da razgovaramo", naglasio je Vučić.
Naveo je da će, ako Albanci misle da na takav način razgovaraju sa Srbijom, naša delegacija otići u Brisel i reći "sve najbolje vam želimo", a Evropi – "kada ispune Briselski sporazum, da nastavimo".
Neću dozvoliti da mi bitange, albanske i srpske, napadaju porodicu iz čista mira, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, istakavši da su svi napadi u poslednje vreme usmereni i na to da ga "slome" pred Brisel što, kaže, neće moći, već će ga to samo ojačati.
"Mislili su da me slome pred Brisel pričama o porodici, trovanju vode, navodnom otimanju novinara", kazao je predsednik.
"Krivi bubrezi moga brata jer su napali nečije pendreke"
Povodom raznih komentara i napisa na račun njegovog sina, koji je bio među navijačima srpske reprezentacije u fudbalu u Rusiji, ali i na ukidanje prvostepene presude kojom su na uslovne kazne zatvora od po šest i osam meseci osuđena sedmorica žandarma zbog fizičkog napada na njegovog brata, Vučić je rekao da je to "tako normalno u autokratskom režimu" za koji ga optužju.
Upitao je šta se očekuje od zemlje u kojoj je diktatura i u kojoj Javni servis tri meseca izveštava o "protestima protiv diktature" a ispostavilo se, ističe, da je sve bilo zarad fotelje Saše Jankovića. Ili ubeđuju da su "krivi bubrezi moga brata jer su napali nečije pendreke", rekao je Vučić.
Kako kaže, takvi mogu da se vrate "starom sportu" da kradu iz Skupštine, odnose fotelje, slonovaču... Dodao je da je na kraju ipak bolje da je neko iz njegove porodice ili on lično oštećen nego bilo koji drugi građanin.
Vučić je rekao da mu je teško da neke stvari objasni bratu, a posebno starijem sinu, zašto se protiv njega poslednjih dana vodi kampanja.
Teško mu, kaže, pada i da bratu priča o tome zašto su albanski mediji preuzeli "ono što kaže Đorđe Vukadinović, nekada Vlah, nekada Albanac... Koji može da bude svašta samo da mu se nešto sliva u džepove"...
Objasnio je da je njegov sin u Rusiju išao da navija za Srbiju, a Vukadinoviću se, kako je rekao, ne sviđa neki partizanovac koji je bio udaljen tri mesta od njegovog sina, koji uz to i ne navija za Partizan, već za Crvenu zvezdu.
"Ni albanskim ni srpskim bitangama neću da dozvolim da mi napadaju porodicu iz čista mira, jer moj sin nikada nikome nije ništa ukrao, za razliku od onih čije porodice predstavljaju i čije porodice imaju po sto miliona evra bogatstva", istakao je Vučić.
Pozvao je opozicionare koji to rade da se ne iživljavaju na detetu, već da slobodno traže "njegovu glavu".
Naveo je da to rade oni koji više ne znaju šta će jer im je oduzeo mogućnost da pljačkaju, i oni kojima smeta što se brine za građane i za državu.
"Mislili su da će me slomiti pred Brisel svim tim lažima i izmišljotinama, glupostima oko Bele Crkve, strašnim stvarima o trovanju vode, blokiranju auto-puteva... Nećete me slomiti – samo ste me ojačali", poručio je Vučić.
Predsednik Srbije je rekao i da ti takvi hoće izbore, o kojima stalno pričaju.
"Možda ih i dobiju pa neka opet pobede kao što su i do sada i na beogradskim, predsedničkim i drugim prethodnim", poručio je Vučić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: „Ako mislite da postoji BATINA DA ME NATERATE da slušam Haradinajeve, Hotijeve i Hodžajeve izjave, nemojte me zvati

Izvor: Blic, 21.Jun.2018

Srbija je spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske, kaže predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu.

Nastavak na Blic...

"Ako su ovo stavovi Albanaca da ne gubimo vreme, da ne dolazim"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jun.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je, povodom nastavka dijaloga Beograda i Prištine u nedelju u Briselu, da je Srbija spremna da razgovara o kompromisima, ali ne i da prihvati bilo kakve pritiske...Aleksandar Vučić je preneo novinarima da je sinoć kontaktirao ljude u Briselu i rekao im:...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.