Vučić: Našoj braći sa Kipra nećemo zaboraviti...

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Našoj braći sa Kipra nećemo zaboraviti...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić preneo je danas u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu.

Foto: Tanjug/Zoran Mirković

On je izjavio da će uputiti pismo svim evropskim liderima u kojem će ih upozoriti na moguće posledice svih poteza Prištine.

"Zamolio sam ga da evropske partnere upozna i upozori na moguće posledice poteza Prištine i on mi je rekao da će uputiti pismo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << svim liderima. Zahvalan sam, jer znam kako se čuje njegov glas glas u svim evropskim metropolama", rekao je Vučić na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Kipra.

Vučić je zahvalio Kipru na iskrenoj podršci Srbiji na njenom evropskom putu i u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta. Posebno je zahvalio na podršci Kipra u Interpolu.

"Kipar nije samo glasao, već se borio za Srbiju, kao i naša delegacija. Našoj braći sa Kipra to nikada nećemo zaboraviti. Vrlo smo lojalni i takve stvari umemo da pamtimo", poručio je Vučić.

Uputio je zahvalnost i svim građanima Kipra na podršci Srbiji i poručio da će Srbija biti uz kiparski narod i rukovodstvo, i da će moći uvek da računaju na podršku naše zemlje u institucijama, organima i organizacijama širom sveta.

Vučić stigao na Kipar

U prisustvu predsednika Srbije i Kipra, Aleksandra Vučića i Nikosa Anastasijadisa nadležni ministri dve zemlje potpisali su danas u Nikoziji više bilateralnih sporazuma.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Kipra Nikos Hristodulidis potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar o saradnji i bilateralnim političkim konsultacijama.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar spoljnih poslova Kipra Hristodulidis potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva evropskih integracija Republike Srbije i Ministarstva spoljnih poslova Republike Kipar o saradnji u oblasti evropskih integracija.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Ssarčević potpisao je sa minsitrom obrazovanja i kulture Kipra Kostasom Hampiaurisom Memorandum o razumevanju između

Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Kipar o saradnji u oblasti obrazovanja za period 2019-2022.

Tako je ova dva ministra potpisala su i Memorandum o razumevanju između Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Ministarstva obrazovanja i kulture Republike Kipar o saradnji u oblasti sporta.

Šef srpske diplomatije Dačić i komesar za humanitarna pitanja, savetnik predsednika Kipra Fotis Fotiu potpisali su Memorandum o razumevanju između Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Kancelarije komesara u Predsedništvu Republike Kipar o saradnji u oblasti dijaspore.

Bilateralni sporazumi su potpisani nakon druge zajedničke sednice vlade dve zemlje, koja je održana pet godina nakon što je organizovana prva u Srbiji.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Hvala Kipru

Izvor: B92, 30.Nov.2018

Nikozija -- Predsednik Vučić preneo u Nikoziji da je kiparski predsednik Nikos Anastasijadis prihvatio njegovu molbu da se angažuje na međunarodnom planu oko Kosova...Prema rečima Aleksandra Vučića, Anastasijadis će putiti pismo svim evropskim liderima u kojem će ih upozoriti na moguće posledice...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.