Državni sekretar u MSP u Budvi

Izvor: Beta, 30.Nov.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Državni sekretar u MSP u Budvi

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije Nemanja Stevanović ocenio je danas u Budvi na regionalnom skupu da Priština hitno treba da povuče "nerazumnu odluku" o taksama od 100 odsto za robu iz Srbije i BiH.Stevanović je na sastanku ministara spoljnih poslova zapadnobalkanske šestorke rekao da odluka o taksama osim što dodatno ugrožava situaciju na severu Kosova s većinskim srpskim stanovništvom, pogadja sve stanovnike Kosova - Albance, Srbe, Bošnjake i druge, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.Državni sekretar u ministarstvu spoljnih poslova je rekao da je Srbija posvećena rešavanju otvorenih pitanja dijalogom i da je dijalog Beograda i Prištine najvažniji instrument za normalizaciju odnosa srpskog i albanskog naroda.On je rekao da sada nemoguće očekivati da se dijalog nastavi i da će on biti moguć pošto Priština ukine odluku o taksama.Stevanović je rekao da je Priština potvrdila više puta da odluka o taksama nema nikave veze sa sporazumom CEFTA, već da je politička odluka kojom želi da kazni Beograd i BiH zbog pozicije u vezi sa statusom Kosova.On je dodao da situacija na Balkanu ne ide u prilog napretku regionalne saradnje, već da predstavlja njeno ugrožavanje.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stevanović: Potrebno hitno povlačenje nerazumne odluke Prištine

Izvor: RTS, 30.Nov.2018

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Stevanović učestvovao je u Budvi na sastanku ministara inostranih poslova "Zapadnobalkanske šestorke" i istakao potrebu hitnog povlačenja nerazumne odluke Prištine o nameštanju takse od 100 odsto za Srbiju i BiH. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.