Vučić: Minimalna intervencija države oko franka

Izvor: Press, 22.Jan.2015, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Minimalna intervencija države oko franka

Srbija će primeniti minimalnu moguću državnu intervenciju u rešavanju problema povezanih sa kreditima u švajcarskim francima, izjavio je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Obraćajući se okupljenima na Rojtersovom forumu globalnih tržišta u Davosu, Vučić je rekao da njegova vlada razgovara sa bankama o izmeni uslova za oko 22.000 klijenata koji su početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 2000-ih uzeli kredite u švajcarcima, a čiji su troškovi otplate porasli.

"Učinićemo sve što je u našoj moći da pomognemo klijentima na način koji će banke prihvatiti", rekao je premijer, navodeći da neće slediti primer susedne Hrvatske, koja je fiksirala kurs franka na nivo na kom se on nalazio prošle nedelje, pre nego što je švajcarska centralna banka odustala od ograničavanja vrednosti franka.

"Mi to ne radimo sa evrom, niti sa dolarom, niti planiramo da to radimo sa frankom. Hrvati su fiksirali kurs i njihova država moraće da plati dosta novca zbog toga", rekao je Vučić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Minimalna intervencija države oko franka

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jan.2015

Srbija će primeniti minimalnu moguću državnu intervenciju u rešavanju problema povezanih sa kreditima u švajcarskim francima, izjavio je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić...Obraćajući se okupljenima na Rojtersovom forumu globalnih tržišta u Davosu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vučić na forumu u Davosu onlajn odgovara na pitanja svetskih bankara i biznismena

Izvor: Blic, 22.Jan.2015

Srbija će primeniti minimalnu moguću državnu intervenciju u rešavanju problema sa kreditima građana zaduženim u švajcarskim francima, izjavio je danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu premijer Srbije Aleksandar Vučić...Obraćajući se okupljenima na Rojtersovom forumu globalnih tržišta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.