Vučić: Italija je prvorazredan partner Srbiji

Izvor: RTS, 29.Nov.2018, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Italija je prvorazredan partner Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je, u razgovoru s predsednicom Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Skupštine Italije Martom Grande, da dve zemlje intenzivno i sadržajno sarađuju na nivou strateškog partnerstva, i zahvalio Italiji na podršci evropskom putu Srbije.
"Italija je prvorazredan partner Srbiji, kako politički, tako i ekonomski, s nadom da će još više italijanskih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kompanija iskoristiti povoljno poslovno okruženje i investirati u našoj zemlji", rekao je Aleksandar Vučić.

Kako se navodi u saopštenju iz njegovog kabineta, on je u razgovoru koji je bio posvećen bilateralnim odnosima i situaciji u regionu, takođe zahvalio za snažnu podršku Italije evropskom putu Srbije, kojoj aktivno doprinose i italijanski parlamentarci.
Marta Grande rekla je da je delegacija Odbora za spoljne i evropske poslove s razlogom izabrala Srbiju za svoju prvu posetu, imajući u vidu njen značaj za budućnost Balkana i doprinos miru i stabilnosti u regionu.
Govoreći o regionalnoj situaciji, predsednik Vučić je ukazao na neodgovorne postupke Prištine, pre svega na neopravdano uvođenje takse od sto odsto na srpske proizvode, koje ne samo da krši pravila Cefte već i pravo na život Srba na Kosovu i Metohiji.
On je, ipak, iako se Priština do sada oglušivala na zahteve iz EU i sveta da ukine takse, "izrazio nadu da će biti dovoljno razuma da se to pitanje reši i time ispune uslovi za nastavak Briselskog dijaloga i sačuva mir i stabilnost u regionu".
Predsednica Odbora italijanskog Poslaničkog doma pohvalila je miran i racionalan način na koji Srbija i predsednik Vučić pristupaju rešavanju aktuelnog problema, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Vučić i italijanski parlamentarci o regionalnoj saradnji

Izvor: B92, 29.Nov.2018

Beograd -- Aleksandar Vučić i predsednica Odbora za spoljne i evropske poslove Poslaničkog doma Italije Marta Grande razgovarali su u Beogradu o bilateralnim odnosima...Takođe, tema razgovora je bila i regionalna saradnja i odluka Prištine da uvede carine na srpsku robu...Marta Grande je pohvalila...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.