Vučić: Evo zašto idem u Hrvatsku

Izvor: Vesti-online.com, 11.Feb.2018, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Evo zašto idem u Hrvatsku

"Idem u Hrvatsku sa željom da učinimo nešto zajedno za budućnost", rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić i istakao da će u Zagrebu razgovarati o bilateralnim odnosima, a to znači o pitanju granice, nestalih, o odnosu prema Srbima u Hrvatskoj i Hrvatima u Srbiji, kao i unapređenju ekonomskih odnosa.

- Mir i stabilnost je moja ključna poruka, ali Srbija neće biti slabija da bi neko drugi bio zadovoljan - poručio je predsednik Srbije uoči zvanične posete >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Zagrebu, koja je usijala atmosferu u Hrvatskoj do neuobičajenih razmera.

Istakao je da se ne dodvorava ni građanima Srbije, pa svakako neće ni hrvatskom rukovodstvu, a pre svega premijeru Plenkoviću, koji najavljuje da želi i razgovor o ratnoj odšteti. Vučić je rekao i da je očigledno da imamo različite stavove o prošlosti.

- Smatramo samo da se to tiče samo sukoba 90-tih, a nisam znao da su tako velika različita viđenja u odnosu na Drugi svetski rat - naglasio je on.

Najavio je Vučić i da će razgovarati sa predstavnicima SPC i Srba u Hrvatskoj, ali prvi put i sa kardinalom Bozanićem.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.