Vučić:Dobar efekat posete Sloveniji

Izvor: Press, 21.Feb.2015, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić:Dobar efekat posete Sloveniji

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta Sloveniji postigla dobar efekat, da su domaćini iskazali podršku evropskom putu Srbiji, a da se, što je još važnije, očekuje da trgovinska razmena sa tom zemljom dostigne milijardu evra.
Vučić je, sumirajući rezultate dvodnevne posete Sloveniji, rekao Tanjugu da su teme razgovora bile i ekonomija i politika, evropski put Srbije, ekonomska >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << saradnja i njeno unapređenje, bliži odnosi svih ministarstava i otvorenije tržište obe zemlje za investitore iz Slovenije i Srbije.

"Mislim da smo postigli dobar efekat. Videli ste da su svi u Sloveniji bili zadovoljni, videli ste i po njihovim medijima i po njihovim političarima da su zaista na najlepši mogući način prihvatili delegaciju i goste iz Srbije", rekao je Vučić.

On je lično veoma zadovoljan, dodao je, jer Srbija ima podršku na evropskom putu slovenačkih prijatelja.

"Ono što je za nas najvažnije, jeste da imamo veliku trgovinsku razmenu sa Slovenijom na nivou oko 800 miliona, 776,8 miliona evra i očekujemo da u godinama koje su pred nama to podignemo na jednu milijardu", rekao je Vučić i dodao da Srbija uvoz iz Slovenije sve više pokriva izvozom u tu zemlju.

"Verujem da će se taj trend nastaviti i da ćemo i na trećim tržištima moći da ostvarimo dobre rezultate, mislim da je to svakako za Srbiju dobra vest", zaključio je Vučić.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Dobar efekat posete Sloveniji

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Feb.2015

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je poseta Sloveniji postigla dobar efekat, da su domaćini iskazali podršku evropskom putu Srbiji, a da se, što je još važnije, očekuje da trgovinska razmena sa tom zemljom dostigne milijardu evra...Vučić je, sumirajući rezultate dvodnevne...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.