Vršačke vinograde kupuje Milan Popović?

Izvor: Radio 021, 07.Sep.2014, 00:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Vršačke vinograde" kupuje Milan Popović?

Srpski biznismen Milan Popović dostavio je Agenciji za privatizaciju pismo o namerama za kupovinu "Vršačkih vinograda", piše "Blic".

U pismu piše da je Popović, koji je rođen u Vršcu, spreman da kupi celokupnu imovinu "Vršačkih vinograda", da zadrži postojeći broj zaposlenih u ovoj firmi, investira i unapredi proizvodnju, kao i da je spreman da nastavi zakup državnog zemljišta koje koriste "Vinogradi" na 1.200 hektara. Izvor "Blica" navodi da bi Popović kupio "Vršačke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vinograde" preko firme "Celanova kapital" iz Vršca. Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik ove firme koja je u 2013. zapošljavala petoro ljudi je preduzeće "Amdico Internacional" sa Kipra. Spas za "Vršačke vinograde" koje Agencija za privatizaciju prodaje u sklopu 502 društvene i državne firme,

Popović je najavljivao i 2012. Tada je, prema nezvaničnim informacijama, za "Vinograde" bio spreman da ponudi 10 miliona evra. Za kupovinu "Vršačkih vinograda" zainteresovan je i italijanski proizvođač alkoholnih pića "Bonolo Umberto". Kompanija je o namerama obavestila Ministarstvo privrede u julu ove godine. Izvor "Blica" iz Vlade Srbije kaže da će se "Vršački vinogradi" najverovatnije prodavati nadmetanjem s obzirom na to da već postoje dve ponude za preuzimanje.

- Početna cena bila bi 50 odsto od procenjene koja je 29 miliona evra - pojasnio je anonimni sagovornik. Komercijalni direktor "Vršačkih vinograda" Dragan Nestorov rekao je da je "Vinogradima" preko potreban novi vlasnik. - Nemamo saznanja o zainteresovanosti Popovića i Italijana, ali je dobro ako postoji konkurencija - kratko je prokomentarisao Nestorov.

Prva privatizacija "Vršačkih vinograda" raskinuta je 2009. godine, jer kupac nije ispunio obaveze. S prodajom se ponovo pokušalo prošle godine, a u pitanju je bila kineska kompanija "Guan Nan". Predsednik sindikata "Nezavisnost" u "Vršačkim vinogradima" Jon Popov, juče je, posle sastanka u Agenciji za privatizaciju, obavestio javnost da je ova vršačka kompanija izuzeta iz programa restruktuiranja. Popov je na sastanku u Agenciji bio zajedno sa generalnim direktorom "Vršačkih vinograda" Vladislavom Nestorovićem i predsednikom Samostalnog sidnikata Milanom Radovićem. On je rekao i da je Agencija za privatizaciju sa razumevanjem podržala i predlog da "Vršački Vinogradi" treba da ostanu u većinskom vlasništvu države.

- Država treba da ponudi 20 odsto kompanije strateškom partneru koji se bavi istom delatnošću. Nije bitno da li je sa zapada ili istoka, bitno je da može da pomogne "Vršačkim Vinogradima" i pritom bude zadovoljan svojom investicijom, rekao je Popov za evrsac.rs.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.