Milan Popović bi Vršačke vinograde

Izvor: B92, 06.Sep.2014, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milan Popović bi Vršačke vinograde

Srpski biznismen Milan Popović dostavio je Agenciji za privatizaciju pismo o namerama za kupovinu "Vršačkih vinograda", saznaje "Blic".

Piše da je Popović, koji je rođen u Vršcu, spreman da kupi celokupnu imovinu "Vršačkih vinograda", da zadrži postojeći broj zaposlenih u ovoj firmi, investira i unapredi proizvodnju, kao i da je spreman da nastavi zakup državnog zemljišta koje koriste "Vinogradi" na 1.200 hektara.

Izvor "Blica" navodi da bi Popović kupio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Vršačke vinograde" preko firme "Celanova capital" iz Vršca.

Prema podacima Agencije za privredne registre, vlasnik ove firme koja je u 2013. zapošljavala petoro ljudi je preduzeće "Amdico International" sa Kipra.

Vršački vinogradi su među 502 neprivatizovana preduzeća, čiju je prodaju oglasila Agencija za privatizaciju. Ovo je treći pokušaj da se privatizuje ovo preduzeće.

Posle poništavanja ugovora sa firmom "Guan nan", početkm godine je urađena nova procena "Vršačkih vinograda". "Vršački vinogradi" tada su procenjeni na 29 miliona evra. Potraživanja su nešto veća od 15 miliona, što znači da je neto vrednost "Vinograda" oko 14 miliona, pisale su "Večernje novosti".

Prema pisanju medija i Kompanija "Bonollo" iz Italije zainteresovana je za kupovinu "Vršačkih vinograda".

O zainteresovanim kupcima znaće se više tek od polovine septembra, do kada imaju rok za iskazivanje namera.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.