Izvor: RTS, 07.Dec.2022, 20:20

Vremenska prognoza 8. decembar

Oblaci koji stižu sa zapada i sutra će donositi kišu, a temperatura će biti slična današnjoj. Na severu sveže, dok će jug Srbije biti pod uticajem mediteranskog vazduha. Jutarnja temperatura od nule do 7 stepeni, najviša dnevna od od 5 na severu do 13 na jugoistoku. U Beogradu nikuda bez kišobrana, a temperatura slična današnjoj, do 7 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />08.12.2022. Četvrtak Pretežno oblačno, mestimično sa kišom. Više padavina se očekuje u zapadnoj i centralnoj Srbiji. Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 na severu Vojvodine do 7 na jugoistoku Srbije, a najviša od 5 na severu do 13 stepeni na jugoistoku zemlje. Uporozenja: Količina padavina ≥ 10 l/m² u periodu do 3h, 70%.
09.12.2022. Petak Umereno do potpuno oblačno, tek ponegde sa kišom. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, posle podne u košavskom području jak jugoistočni, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 2 do 7, a najviša od 10 do 15 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.
10.12.2022. Subota Umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni, u košavskom području jak jugoistočni, a na jugu Banata i sa udarima olujne jačine. Najniža temperatura od 4 do 10, a najviša od 9 do 18 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 80%.
11.12.2022. Nedelja Oblačno, mestimično sa kišom, na planinama sa snegom. Tokom dana jače zahlađenje uz skretanje vetra na umeren i jak severozapadni. Uveče i tokom noći u nižim predelima severne, zapadne, jugozapadne i centralne Srbije se očekuje prelazak kiše u sneg. Najniža temperatura od 6 do 12, a najviša od 10 do 16 stepeni.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 12.12.2022. do 16.12.2022.)
U ponedeljak hladno, na severu suvo, u ostalim krajevima sa snegom uz formiranje snežnog pokrivača. U utorak i sredu pre podne podne suvo, u sredu posle podne na jugozapadu nove mešovite padavine koje će se do kraja perioda proširiti i na ostale krajeve.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sutra oblačno sa kišom, do 13 stepeni

Izvor: B92, 07.Dec.2022

Sutra se očekuje pretežno oblačno vreme...Više padavina očekuje se u zapadnoj i centralnoj Srbiji...Vetar slab i umeren, u planinskim predelima kratkotrajno i jak, istočni i jugoistočni...Najniža temperatura od 0 stepeni na severu Vojvodine do 7 stepeni na jugoistoku Srbije, a najviša od 5 stepeni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.