Vremenska prognoza - 30. januar

Izvor: RTS, 29.Jan.2020, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vremenska prognoza - 30. januar

U Srbiju stiže novo, ali prolazno naoblačenje. U toku noći i jutra mestimično kiša, na planinama sneg, ponegde malo snega i u nižim predelima, a zbog niske temperature moguća je i poledica. Već u toku prepodneva prestanak padavina i razvedravanje, pa će od sredine dana biti pretežno sunčano i toplije. Temperatura slična današnjoj, jutarnja od -2 do 2, najviša od 7 do 12 stepeni.

Prognoza >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(izvor: RHMZ)
30.01.2020. Četvrtak Ujutru pretežno oblačno, u nižim predelima mestimično sa kišom i snegom, na planinama sa snegom, pa se ponegde usled niskih temperatura očekuje pojava poledice. Pre podne prestanak padavina i razvedravanje i to najpre na severu i zapadu, a od sredine dana u većini mesta preovlađivaće sunčano vreme. Vetar slab i umeren, zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -2 do 2, najviša dnevna od 7 do 12 stepeni. Upozorenje: Poledica ili zaleđivanje mokrih površina, verovatnoća 85%.
31.01.2020. Petak Ujutro mestimično slab mraz i magla. Tokom dana dana umereno oblačno sa sunčanim intervalima i osetno toplije u odnosu na prethodni dan, a samo se na severu i istoku uz više oblačnosti ponegde očekuje slaba kiša. Duvaće slab i umeren zapadni vetar, na istoku povremeno i jak. Najniža temperatura od -5 do 4, a najviša od 10 do 17 stepeni.
01.02.2020. Subota Umereno oblačno sa sunčanim periodima i veoma toplo za ovaj period godine. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od 0 do 9, a najviša od 13 do 19 stepeni.
02.02.2020. Nedelja Umereno oblačno sa sunčanim periodima i veoma toplo za ovaj period godine. Vetar slab i umeren, jugozapadni. Najniža temperatura od 1 do 10, a najviša od 13 do 18 stepeni.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 03.02.2020. do 07.02.2020.)
U ponedeljak i utorak i dalje veoma toplo za ovaj period godine i u većini mesta suvo, a promena vremena očekuje se sredinom sledeće sedmice- naoblačenje i zahlađenje, povremeno sa kišom, u višim predelima sa snegom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.