Izvor: RTS, 30.Nov.2022, 19:53

Vremenska prognoza 1. decembar

Košava slabi krajem dana, a do tada biće i olujnih udara. Povremeno kiša, na planinama sneg, dok bi u Vojvodini bilo suvo. Na istoku prognostičari upozoravaju na ledenu kišu. Ujutru od 2 stepena, najviša dnevna do 6 stepeni.

Prognoza vremena, upozorenje i verovatnoća ostvarenja opasne pojave
(Izvor: RHMZ)
01.12.2022. Četvrtak: Oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, posebno na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istoku Srbije gde se očekuje formiranje / povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm visine. Takođe, u brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije biće uslova za lokalnu pojavu ledene kiše, dok će u nižim predelima ovih područja biti i mešovitih padavina (kiše, susnežice i snega). U Vojvodini uglavnom suvo. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak istočni i jugoistočni, u Pomoravlju i na planinama istočne Srbije povremeno i olujni, krajem dana u slabljenju. Najniža temperatura od 2 do 5, a najviša od 3 do 6 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%. Sneg, formiranje manjeg snežnog pokrivača, verovatnoća 90%. Lokalna pojava ledene kiše/rosulje, verovatnoća 80%.
02.12.2022 Petak: Pretežno oblačno i u većini krajeva suvo, samo na severu i zapadu ponegde sa slabom kišom. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 3, a najviša od 3 do 7 stepeni.
03.12.2022. Subota: Umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab i umeren, istočni i jugoistočni, tokom dana u košavskom području u pojačanju. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 5 do 9 stepeni.
04.12.2022. Nedelja: Pretežno oblačno, mestimično sa kišom, na visokim planinama sa snegom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak, u južnom Banatu i Pomoravlju povremeno i olujni istočni i jugoistočni. Najniža temperatura od 0 do 4, a najviša od 5 do 10 stepeni. Uporozenja: Udari vetra > 17 m/s, verovatnoća 90%.
Prognoza vremena za narednih pet dana (od 05.12.2022. do 09.12.2022.)
Pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, na visokim planinama sa slabim snegom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas oblačno, mestimično kiša, na planinama sneg

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2022, 01:20

U Srbiji danas oblačno, mestimično sa kišom, u brdsko-planinskim predelima sa snegom, posebno na istoku Srbije, gde se očekuje formiranje ili povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm...U brdsko-planinskim predelima istočne i jugoistočne Srbije biće uslova za lokalnu pojavu ledene kiše,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.