Vranje: Zašto je prekinuta proizvodnja

Izvor: RTS, 24.Maj.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranje: Zašto je prekinuta proizvodnja

Radnici ruske firme "Spilit" u kojoj je prekinuta proizvodnja, okupili su se ispred fabrike, zahtevajući da im se obrati neko od rukovodstva i objasni zbog čega je prekinuta proizvodnja.
Deo radnika angažovan preko agencije dobio je rešenja o prestanku radnog odnosa na određeno vreme, jer je - kako se navodi - smanjen obim proizvodnje. "Spilit" u Vranju posluje dve godine, proizvodio je nameštaj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i zapošljavao više od 300 radnika. O prestanku proizvodnje u preduzeću nije obavešteno ni gradsko rukovodstvo.
 
‚‚Teraju da potpišu radnici ugovore, raskid ugovora, plate nisu isplatili, kako to može, kad se plate prime tad može da se potpiše ugovor", kaže Zoran Ristić, radnik Spilita.
‚‚Niko do sada nije se obratio ni gazda, ni direktor, ni bilo ko od referenta, firma je ostavljena, bez referenta", kaže Predrag Trajković, radnik Spilita.
Na pitanje ko ih je zvao da dođu, odgovaraju da su se sami radnici okupili, da vide na čemu su.
 
 
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.