Voz koji nije voleo vozni red!

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Voz koji nije voleo vozni red!

Umesto za uobičajenih deset sati, voz iz Beograda do Bara stigao za 32 sata. Ministarstvo i "Železnice" najavljuju da će hitno utvrditi ko je za to odgovoran.

Voz koji je prekjuče iz Beograda krenuo ka Baru, umesto za uobičajenih deset sati, na svoju destinaciju stigao je posle čak 32 sata.

Na nezapamćeno kašnjenje voza osvrnuo se i satirični sajt Njuz.net tekstom pod naslovom "Putnici voza Beograd-Bar stekli uslove za crnogorsko državljanstvo".

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Svi putnici koji su se juče zatekli u međunarodnom vozu na relaciji Beograd-Bar ispunili su uslove za dobijanje crnogorskog državljanstva - saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore. Ovo ministarstvo je pozvalo sve putnike da zvanično podnesu zahtev za dobijanje državljanstva i obećalo da će nadležne službe svoj posao obaviti u najkraćem mogućem roku", piše u tekstu na sajtu Njuz.net.

Umesto da se probude u Podgorici, putnici su jutro dočekali u Valjevu.

Posle kašnjenja u polasku i dva kvara, jednog nadomak Beograda kada se na pretovar vagona sa vozilima čekalo šest sati i drugog, nadomak Kolašina, kada je zbog udara groma voz ostao u tunelu sedam sati, ogorčeni putnici kažu da će se ubuduće na novu železničku avanturu teško odlučiti.

"Mislim da je u tunelu bilo najgore, bez hrane i bez vode, smrzavanje, bez svetla, strašno. Najgore je što nikakve informacije nismo imali. Šestomesečna beba ostala je bez hrane, majka je išla od vagona do vagona i tražila hranu", priča putnica Tijana Rakočević.

Ispitaće se odgovornost za propust i biće kazni ako bude razloga za to, kaže ministar saobraćaja Aleksandar Antić.

"Kada su kazne i odgovornost u pitanju, to će sigurno biti realizovano u skladu sa politikom JP 'Železnice'", kaže Antić.

Uz izvinjenje putnicima, iz "Železnica" najavljuju da će im biti vraćeno onoliko novca koliko košta karta kroz Srbiju na destinaciji Beograd–Bar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.