Vlada saopštila: Borba protiv globalnog zagrevanja prioritet

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 09:05

Vlada saopštila: Borba protiv globalnog zagrevanja prioritet

Vlada Izraela je danas saopštila da je borbu protiv globalnog zagrevanja odredila kao prioritet u oblasti nacionalne bezbednosti.

Izrael je najavio i investicije u zelenu energiju.

Pred Konferenciju UN o klimatskim promenama (COP26), vlada Naftalija Beneta je navela da je danas usvojila "mnoge odluke kako bi promovisala korišćenje čistih prevoznih sredstava koja oslobađaju nizak nivo ugljenika".

Benetova koaliciona vlada postavila je u junu kao cilj smanjenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << emisija gasova sa efektom staklene bašte za 27 odsto do 2030. i za 85 odsto do 2050. godine, u poređenju sa nivoom iz 2015.

Izraelski premijer će učestvovati na Konferenciji UN o klimatskim promenama, koja će biti održana u Glazgovu od 31. oktobra do 12. novembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.