Izrael odredio borbu protiv globalnog zagrevanja kao bezbednosni prioritet

Izvor: Beta, 24.Okt.2021, 22:10

Izrael odredio borbu protiv globalnog zagrevanja kao bezbednosni prioritet

Vlada Izraela je danas saopštila da je borbu protiv globalnog zagrevanja odredila kao prioritet u oblasti nacionalne bezbednosti i najavila investicije u zelenu energiju.Pred Konferenciju UN o klimatskim promenama (COP26), vlada Naftalija Beneta je navela da je danas usvojila "mnoge odluke kako bi promovisala korišćenje čistih prevoznih sredstava koja oslobadjaju nizak nivo ugljenika".Benetova koaliciona vlada postavila je u junu kao cilj smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte za 27 odsto do 2030. i za 85 odsto do 2050. godine, u poredjenju sa nivoom iz 2015.Izraelski premijer će učestvovati na Konferenciji UN o klimatskim promenama, koja će biti održana u Glazgovu od 31. oktobra do 12. novembra.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izrael odredio borbu protiv globalnog zagrevanja kao bezbednosni prioritet

Izvor: Danas, 24.Okt.2021

Vlada Izraela je danas saopštila da je borbu protiv globalnog zagrevanja odredila kao prioritet u oblasti nacionalne bezbednosti i najavila investicije u zelenu energiju.

Nastavak na Danas...

Rekordne koncentracije gasova sa efektom staklene bašte u 2020. godini

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Okt.2021, 12:32

Koncentracije gasova sa efektom staklene bašte dostigle su rekordne nivoe prošle godine, saopštila je danas Svetska meteorološka organizacija, koja daje aktuelno stanje klime na planeti.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.