Vlada amortizovala udar finasijske krize

Izvor: RTS, 02.Avg.2009, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada "amortizovala" udar finasijske krize

Vlada Srbije "delom amortizovala snažan udar" finansijske krize, obezbedivši visoku stabilnost kursa dinara, spoljnu i finansijsku likvidnost, ocenio ministar Petar Škundrić.

Ministar rudrastva i energetike Petar Škundrić ocenio je da je Vlada Srbije "delom amortizaovala snažan udar" finansijske krize, obezbedivši relativno visoku stabilnost kursa dinara, spoljnu i finansijsku likvidnost i relativno zadovoljavajuću unutrašnju finansijsku likvidnost i disciplinu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />"Kao jedan od odgovora na finansijsku krizu, otvoreni su javni radovi na putnoj infratstrukturi, čiji će se intenzitet pojačati u toku jeseni i sledeće godine, kao i pokretanje snažnog investicionog ciklusa u energetici", rekao je Škundrić na otvaranju 40. sabora "Prođoh Levač, prođoh Šumadiju".

Škundrić je ocenio da će to omogućiti snaženje srpske ekonomije, zaustavliti stopu rasta nezaposlenih i otvaranje na desetine hiljada radnih mesta.

Ministar Škundrić je istakao da Srbija kroz energetsko infrastrukturne projekte, kao što je naftno-gasni aranžman, ostavruje strateško partnerstvo i učvršćuje dobre prijateljske odnose sa Ruskom Federacijom, ali i nekim zemljama Evropske unie, posebno sa Italijom.

"U oblasti energetike gradimo ili ćemo graditi strateške odnose sa zemljama u okruženju, zemljama EU, Nemačkom, Mađarskom, Slovačkom, a posebno partnerske odnose gradimo sa Kinom", rekao je Škundrić.

Srbija se u energetici strateški opredelila za unapređenje i otvaranje investicionih zahvata, za unapređenje i širenje energetske proizvodnje i transportne infarastrukture, naglasio je ministar Škundrić.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.