Višnjić glumi Gotovinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Višnjić glumi Gotovinu

ZAGREB -

Poznati hrvatsko-američki glumac Goran Višnjić igraće ulogu generala Ante Gotovine u filmu koji režira hrvatski režiser Antun Vrdoljak, inače Višnjićev tast.

Zbog toga, prema pisanju "Jutarnjeg lista" i drugih hrvatskih medija, Višnjić na žalbenoj konferenciji u Hagu održanoj ponedeljak nije bio samo da pruži podršku generalima Gotovini i Mladenu Markaču nego se i pripremao za ulogu generala Gotovine.

Scenario za film o životu generala Gotovine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pri kraju, piše "Jutarnji list", ističući da su na ideju o snimanju filma Višnjić i Vrdoljak došli prateći suđenje u Hagu.

Razlog za podršku Gotovini Višnjić vidi u tome što su jedinice pod Gotovininom komandom oslobodile selo njegovog dede i babe.

Film bi trebalo da počne da se snima ove jeseni, a Vrdoljak koji je režirao brojne filmove u Jugoslaviji i Hrvatskoj, nije imao komentara.

Generali Gotovina i Markač su zbog ratnih zločina nad srpskim civilima i zarobljenicima za vreme i nakon "Oluje" osuđeni na 24, odnosno 18 godina zatvora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.