Viki Miljković Dunjićima gradi kuću u Novom Pazaru

Izvor: Kurir, 08.Feb.2014, 08:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viki Miljković Dunjićima gradi kuću u Novom Pazaru

Miljkovićeva zahvaljujući gradskoj vlasti obezbedila plac od 2,5 ari za Slađanu i četiri ćerkice, koje su ostale same u zabiti nakon što je otac Miodrag stradao krajem novembra

Spasla ih bede.

Skupština opštine Novi Pazar, na inicijativu folk pevačice Viki Miljković, dodelila je plac od 2,5 ari u tom gradu unesrećenoj porodici Dunjić, koja živi u zabačenom zaseoku Banovica na Pešteru. Slađana i njene četiri ćerkice ostale >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su, nakon što je Miodrag, glava porodice, tragično nastradao krajem novembra, same da se bore u teškim uslovima izolovane od sveta. Prekjuče su ponovo plakali, ali od sreće.

- Deco, preselićemo se blizu škole - kroz suze je ponavljala ova mlada žena:

- Presrećna sam. Iz firme mog pokojnog supruga obećali su mi i zaposlenje kad se preselimo bliže gradu kako bih mogla lakše da dolazim na posao, a deca u školu. Kad padne sneg, ovde nema pomeranja. Nemoguće je kolima proći do nas.

Muke njene porodice prvi je otkrio poznati novopazarski humanista Hido Muratović, a na tužnu priču odreagovala je Viki Miljković, koja ih redovno snabdeva svim potrebnim namirnicama. Intenzivirala je saradnju s ljudima iz stranke Rasima Ljajića, koja je tamo na vlasti, kako bi se Dunjićima obezbedio plac na kojem će im ona podići kuću.

- Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović bio je više nego predusretljiv i kao i mnogo puta do sada pomogao je siromašnima. Zahvaljujem i svim članovima Skupštine koji su glasali da se ovaj plac dodeli Dunjićima. Čim se završi papirološka procedura, započećemo gradnju njihovog novog doma i tako ćemo obezbediti bolju budućnost i šansu za uspešniji život četiri preslatke devojčice - naglasila je Viki.

(M. D.)

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Humano: Viki Miljković gradi kuću ugroženoj porodici Dunjić

Izvor: Svet, 08.Feb.2014

Miljkovićeva zahvaljujući gradskoj vlasti obezbedila plac od 2,5 ari za Slađanu i četiri ćerkice, koje su ostale same u zabiti nakon što je otac Miodrag stradao krajem novembra. Skupština opštine Novi Pazar, na inicijativu folk pevačice Viki Miljković, dodelila je plac od 2,5 ari u tom gradu...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.