Vidodo proglasio pobedu na predsedničkim izborima

Izvor: B92, 18.Apr.2019, 13:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vidodo proglasio pobedu na predsedničkim izborima

Predsednik Indonezije Joko Vidodo proglasio je pobedu na predsedničkim izborima sa osvojenih 54 odsto glasova.

On je rekao novinarima da su mu lideri oko 20 zemalja jugoistočne Azije, ali i drugih regiona čestitali pobedu kojom je osvojio drugi predsednički mandat, prenosi AP.

Vidodo je odneo pobedu prema preliminarnim rezultatima zasnovanim na takozvanim brzim brojanjima uzorka biračkih mesta od renomiranih organizacija za istraživanje.

Prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegovim rečima, sada je 100 odsto uzoraka biračkih mesta prebrojano ili blizu toga.

Protivkandidat Vidoda, bivši general Prabovo Subianto, tvrdi da je osvojio 62 odsto glasova, na osnovu prebrojanih glasova koje je obavio njegov štab, a sličnu tvrdnju imao je i na prethodnim izborima 2014. godine.

Izborna komisija ima rok do 22. maja da objavi konačne rezultate.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na B92...






Povezane vesti

INDONEZIJA Vidodo proglasio pobedu na predsedničkim izborima

Izvor: Blic, 18.Apr.2019

Predsednik Indonezije Joko Vidodo proglasio je pobedu na predsedničkim izborima sa osvojenih 54 odsto glasova. On je rekao da su mu lideri oko 20 zemalja jugoistočne Azije, ali i drugih regiona čestitali pobedu kojom je osvojio drugi predsednički mandat.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.