Veliko interesovanje za banje tokom praznika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Apr.2021, 12:13

Veliko interesovanje za banje tokom praznika

Za odmor tokom uskršnjih i prvomajskih praznika domaći turisti najviše se interesuju za banjske centre, gde su hotelski kapaciteti u pojedinim banjama već rezervisani više od 70 odsto, kažu Turističkoj organizaciji Srbije.

U banjama je hotelski smeštaj rezervisan za praznike između 45 i 70 odsto, rekla je Tanjug direktorka TOS - a Marija Labović i dodala da su, na primer, u Sokobanji hotelski kapaciteti već rezervisani 72 odsto, a u Prolom i Lukovskoj banji, takođe, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oko 70 odsto. U banji Vrdnik 55 odsto...

Kaže da je, sa druge strane, interesovanje stranih turista za odmor u Srbiji još uvek skromno zbog epidemiološke situacije.

Kada je reč o dve najpopularnije banje u Srbiji, u Sokobanji je do sada za praznike rezervisano i 63 odsto privatnog smeštaja, a u Vrnjackoj Banji 45 odsto kapaciteta u hotelima i otprilike isto toliko u privatnom smeštaju.

Direktorka TOS-a kaže da su planinski centri do sada za predstojeće praznike malo manje traženi od banjskih centara i da je rezervisanost kapaciteta hotela između 35 i 40 odsto, ali da postoji veliko interesovanje za privatni smeštaj.

Ipak, na planinama je do sada za praznike rezevisani između 25 i 30 odsto kapaciteta.

Ona očekuje da će sledeće nedelje biti povećano interesovanje turista za planinne u celoj Srbiji.

Takođe, navodi da su na Kopaoniku hoteli do sada rezevisani oko 40 odstom, dok je zauzetost privatnog smeštaja između 25 i 30 odsto. Na planini Zlatar između 20 i 30 odsto hotelskog smeštaja, a privatng oko 35 odsto.

Na planini Golija, precizira Labović, rezervisano je oko 30 odsto hotelskog smeštaja, a u privatnom smeštaju oko 40 odsto, dok su hoteli na Zlatiboru do sada za praznike rezervisani između 40 i 50 odsto.

Odgovarajući na pitanje da li je seoski turizam sve popularniji, Labović ukazuje da je još u prošloj godini zabeležen veliki porast broja noćenja u ruralnim sredinama, te da očekuje da će taj trend biti nastavljen i u buduće.

Ističe da je za turiste, kada je ruralni turizam u pitanju, posebno atraktivna zapadna Srbija i to deo oko Ivanjice, kao i Rudnik, Gornji Milanovac, ali i okolina Kragujevca, gde se traži “krevet više”.

Kada je reč o zainteresovanosti turista za glavni grad tokom praznika, interesovanje je malo, a rezervisanost hotela je tek oko pet odsto, rekao je Tanjugu direktor Turističke organizacije Beograd Miodrag Popović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U susret praznicima građani POHRLILI U BANJE, rezervisano u proseku od 45 do 70 odsto kapaciteta smeštaja

Izvor: Blic, 18.Apr.2021

Za odmor tokom uskršnjih i prvomajskih praznika domaći turisti najviše se interesuju za banjske centre, gde su hotelski kapaciteti u pojedinim banjama već rezervisani više od 70 odsto, kažu Turističkoj organizaciji Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.