Velika suma neprijavljenih deviza otkrivena na Preševu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velika suma neprijavljenih deviza otkrivena na Preševu

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu prelaza Preševo sprečili pokušaj da iz zemlje bude izneto 89.000 neprijavljenih evra.

Devizni prekršaj je otkriven pregledom mercedesa nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-ogodišnji grčki državljanin sa prebivalištem u Nemačkoj.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač je rekao da sa sobom nosi samo lične stvari.

Detaljnim pregledom putnika i automobila ustanovljeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da on u džepovima jakne, u kaseti ispred suvozačkog sedišta, u ličnoj torbici, kao i u torbi za laptop, krije čak 89.000 evra koje nije prijavio.

Vozaču, koji je putovao sam, vraćen je dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak sume privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grk pokušao da bez prijave iznese iz Srbije 89.000 evra

Izvor: B92, 11.Dec.2019

Uprava carina saopštila je da su pripadnici te službe na prelazu Preševo sprečili grčkog državljanina da bez prijave iz Srbije iznese 89.000 evra...Kako se navodi, carinici su u saradnji sa policijom, novac otkrili tokom pregleda "mercedesa" nemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.