Večeras 16. protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Maj.2019, 11:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras 16. protest Jedan od pet miliona u Novom Sadu

Građanski protesti "Jedan od pet miliona" biće održan 16. put večeras od 19 sati na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu, a govoriće gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać.

Posle skupa na Pozorišnom trgu, okupljeni građani će krenuti u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama, koja će se završiti ispred Studija M.

"Budući da se ove nedelje navršava četiri meseca od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << građanskih protesta u Novom Sadu, na protestnom skupu ovog petka biće dat i osvrt na dosadašnji tok i domete protesta", najavili su organizatori.

Ranije ove nedelje je građanska inicijativa "Jedan od pet miliona" u Novom Sadu zatražila i da načelnik novosadske Policijske uprave Milorad Šušnjić i kompletno rukovodstvo te uprave odmah podnesu ostavke, zbog loše reakcije nakon napada na protestnu kolonu koja se dogodila na prethodnnom protestu.

"Novosadska policija je nedopustivo sporo i neadekvatno reagovala prošlog petka kada su u najstrožem centru grada napadnuti učesnici protesta i kada umalo nije stradalo jedno dete, a uopšte nije obavestila javnost o daljem postupku protiv napadača i motivima napada", naveli su u saopštenju.

Kako su naveli, policija nije otkrila ni ko je u nedelju uveče 12. maja, napao jednog od organizatora i aktivnih učesnika protesta Filipa Martina.

Inicijativa je dodala da su u komunikaciji sa učesnicima protesta potvrdili i da se "građani Novog Sada uopšte ne osećaju bezbedno u svom gradu i da strahuju za svoju i sigurnost svojih najbližih".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.