Vatra guta sve pred sobom: Naređena hitna evakuacija

Izvor: B92, 15.Jul.2023, 22:43

Vatra "guta" sve pred sobom: Naređena hitna evakuacija

Najmanje 2.000 ljudi evakuisano je zbog izbijanja šumskog požara koji nije stavljen pod kontrolu na španskom ostrvu La Palma koje pripada Kanarskim ostrvima.

Desetak kuća je izgorelo, saopštile su danas vlasti.

Požar na La Palmi izbio je jutros u šumovitom području na severu ostrva, a požarom je zahvaćeno oko 4.500 hektara zemlje, navele su vlasti. Najmanje 12 kuća je uništeno dok je vatra napredovala, rekao je predsednik Kanarskih ostrva Fernando Klaviho.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
On je upozorio da će možda morati da se nastavi evakuacija ljudi, ukoliko požar ne bude mogao da se stavi pod kontrolu zbog jakih vetrova, preneo je Rojters. Španska vojska angažovala je 150 svojih vatrogasaca da pomognu lokalnim ekipama u gašenju požara, a stižu i vatrogasci sa susednog ostrva Tenerife, rekao je Klaviho.

U mnogim delovima južne Španije zabeležene su visoke temperature od više od 40 stepeni Celzijusovih ove sedmice, a još više temperature se očekuju sledeće nedelje u Španiji i širom južne Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.