Varadi: Predlagano poravnanje Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Mar.2010, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Varadi: Predlagano poravnanje Hrvatskoj

BEOGRAD - Nekadašnji šef pravnog tima Srbije pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Tibor Varadi izjavio je za Večernje novosti da je Beograd u više navrata Sudu, ali i hrvatskoj strani, slao dopise u kojima se vrlo jasno izjasnio da je spreman za vansudsko poravnanje u slučaju tužbe za genocid.

Bilo je i više neformalnih inicijativa za poravnanje, dodao je Varadi i zaključio da nikada nije došlo do suštinskih razgovora, iako je njegov osećaj bio da za to postoji spremnost i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << volja na drugoj strani,

Ministar pravde Hrvatske Ivan Šimonović izjavio je nedavno da bi Srbija inicirala pregovore da je želela da se spor oko tužbe za genocid reši vansudski.

"Da je Srbija želela da se spor vansudski reši, verovatno bi tražila produženje roka za odgovor na hrvatsku tužbu i inicirala pregovore, a ne, kao što je to učinila, podnela protivtužbu i to još gotovo tri meseca pre isteka roka za odgovor na hrvatsku tužbu", ocenio je Šimonović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.