Izvor: Vesti-online.com, 25.Maj.2017, 15:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VIDEO: Kako norveški pankeri pevaju "Po šumama i gorama"

Nakon što je prošle godine osvojio srca srpske publike izvođenjem pesme "Zakleo se bumbar", norveški bend ”Svartlamon hardkor” odlučio je da obradi i partizansku pesmu "Po šumama i gorama".

Muzičari iz Trondhajma su na taj način želeli da obeleže praznik Dan mladosti, koji se svakog 25. maja slavi na teritoriji nekadašnje SFRJ.

Obe numere izvedene su u saradnji sa srpskim muzičarem Jovanom Pavlovićem, koji živi i radi u Norveškoj.

"Svartlamon >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << hardkor" gostovao je prošle godine u Beogradu i Gornjem Milanovcu u okviru muzičke manifestacije Serbia World Music festival.

Najveće simpatije pobrala je obrada pesme “Zakleo se bumbar”, kojom je bend želeo da se zahvali na gostoprimstvu Beograđanima.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Kad Norvežani zagrme “Po šumama i gorama”: Poslušajte kako pevaju čuvenu partizansku pesmu (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 25.Maj.2017

Pre godinu dana norveški hor "Svartlamon hardkor" otpevao je dečju pesmicu "Zakleo se bumbar", čime su momentalno pridobili publiku iz Srbije, a nakon izvođenja partizanske pesme "Po šumama i gorama" kojom su želeli da obeleže Dan mladosti, doživeće regionalnu popularnost...Naime, muzičarima...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.