Uhapšena Katarina Rebrača

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2010, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšena Katarina Rebrača

BEOGRAD - Katarina Rebrača, bivša manekenka i osnivač Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime za borbu protiv raka dojke, osnivač i direktor Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača i direktor agencije K models iz Beograda, uhapšena je danas zbog sumnje da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara iz sredstava tog fonda, potvrdilo je večeras Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Pored Katarine Nikol Rebrače (1972), uhapšene su još četiri osobe, osumnjičene da su izvršile >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << krivično delo zloupotreba službenog položaja, saopštio je MUP.

U saopštenju se ističe da su uhapšene članice Upravnog odbora tog Dobrotvornog fonda Mirjana Hristić (1958), koja je i odgovorno lice agencije Top image iz Beograda, i Slađana Mironija (1964), osnivač te agencije.

Uhapšene su i Tatjana Babac (1972), osnivač i odgovorno lice agencije Impact Consulting i Sandrina Bogunović (1949), odgovorno lice agencije Centar za kreativno domaćinstvo iz Beograda.

One se sumnjiče da su u periodu od marta 2006. do aprila 2010.godine protivpravno prisvojile novčana sredstva u iznosu od 37.000.000 dinara, koja su na račune Dobrotvornog fonda Katarina Rebrača, uplaćena od strane donatora radi edukacije i informisanja ženske populacije o prevenciji raka dojke.

Osumnjičena lica će, uz krivičnu prijavu, biti privedena istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navodi se u saopštenju.

Odrasla u kući Orsona Velsa

Rebrača je Fond osnovala u maju 2006 godine, a njegove aktivnosti su započete već u septembru te godine i za kratko vreme je postigao sve svoje kratkoročne ciljeve, navedeno je na sajtu ove nevladine organizacije.

Rebrača je osnovala humanitarni fond u želji da podigne svest žena u kontrolisanju zdravlja dojki, ali i da pomogne u nabavljanju medicinske opreme neophodne da se smanji procenat oboljevanja od raka dojke i omogući adekvatno lečenje.

Katarina Rebrača ima 37 godina, rođena je u Njujorku (odrasla je u kući Orsona Velsa), a manekenstvom je počela da se bavi još kao devojčica. Ima i svoju modnu agenciju K Models. Bila je u braku iz kojeg ima ćerku Antoniju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija privela Katarinu Rebraču

Izvor: 24sata, 08.Apr.2010, 00:58

Nekadašnja manekenka, direktorka Modne agencije „K models” i osnivač Dobrotvornog fonda za borbu protiv raka dojke Katarina Rebrača (38), uhapšena je juče u Beogradu pod optužbom da je zloupotrebljavala humanitarne donacije i prisvojila 37 miliona dinara.

Nastavak na 24sata...

Bivši suprug brani Katarinu Rebraču

Izvor: Mondo, 08.Apr.2010

Optužbe protiv Katarine Rebrače da je protivpravno prisvojila 37 miliona dinara donatorskih sredstava uplačenih na račun Dobrotvornog fonda koji nosi njeno ime neosnovane su, izjavio je danas njen bivši suprug Igor Đurić.

Nastavak na Mondo...

Afera „Rebrača": Uzimala pare za bolesne, pa davala mami!

Izvor: Press, 08.Apr.2010

Bivša manekenka novcem koji je skupljala za borbu protiv raka dojke kupovala kola, nameštaj, plaćala ručkove.. Katarina uplatila 2,5 miliona dinara na račun agencije koju vodi njena majka Sandrina Bogunović, koja je takođe uhapšena .Poznata manekenka...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.