Usvojen Zakon o upravljanju aerodromima

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Dec.2016, 11:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen Zakon o upravljanju aerodromima

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upravljanju aerodromima koji predviđa mogućnost davanja aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.

U obrazloženju zakona se navodi da se očekuje ekspanzija u oblasti vazdušnog saobraćaja u regionu, te je stoga važno da se blagovremeno pripreme propisi koji će pomoći da aerodromi u Srbiji budu konkurentni.

Aerodromima će moći da upravljaju javna preduzeća, >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << društva kapitala i preduzetnici, a predviđeno je da predmet koncesije budu sve ili pojedine aktivnosti upravljanja aerodromima.

Kako je objašnjeno, postojeći Zakon o javno-privatnom partnerstvu i koncesijama nije moguće primeniti na sve aerodrome u Srbiji jer u njemu nema preciznih odredbi koje se odnose na upravljanje vazdušnim lukama.

Upravljanje aerodromima biće, kako je predložila Vlada, delatnost od opšteg interesa.

Najavljeno je da će Vlada, kako bi obezbedila uslove za dugoročan razvoj i unapređenje aerodroma, doneti nacionalni program za razvoj aerodroma u narednih pet godina.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Skupština Srbije omogućila davanje aerodroma u koncesiju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Dec.2016

Skupština Srbije usvojila je danas Zakon o upravljanju aerodromima koji predvidja mogućnost davanja aerodroma u koncesiju kako bi se obezbedio novac za njegov razvoj i efikasnije komercijalno korišćenje.   U obrazloženju zakona se navodi da se očekuje ekspanzija u oblasti vazdušnog saobraćaja...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.