Uoči Tompsonovog koncerta: Ne može bez ustaškog pozdrava

Izvor: B92, 05.Avg.2017, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uoči Tompsonovog koncerta: "Ne može bez ustaškog pozdrava"

Zagreb -- U Slunju, uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, ponovo nije moglo ni bez ustaškog pozdrava, navodi portal Index.hr.

U grad su već u popodnevnim satima došle na hiljade Tompsonovih obožavalaca, od kojih su neki u vojničkim uniformama, neki su ogrnuti hrvatskim zastavama, a neki se "nisu mogli uzdržati" od nošenja majica i zastava sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", navodi portal.

"Za razliku od Knina, međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << gde je policija privodila osobe koje su skandirale ustaški pozdrav, u Slunju policija još uvek nije nikog privela. Hoće li tako ostati do kraja koncerta, ostaje da se vidi", navodi Index.

Portal ocenjuje da će po svemu sudeći, u Slunju večeras na Tompsonovom koncertu biti više ljudi nego što ih je bilo na zvaničnom obeležavanju Dana pobede u Kninu.

Hrvatsko Ministarstvo ratnih veterana potvrdilo ranije da će 5. avgusta u Slunju biti "sufinansijer" koncerta Marka Perkovića Tompsona povodom godišnjice "Oluje".

Operacija “Oluja” trajala je od 4. do 9. avgusta 1995. godine, a njen cilj bilo je zauzimanje najvećeg dela teritorije Republike Srpske Krajine. Sa teritorije RSK koju je zauzela hrvatska vojska izbeglo je više 200.000 Srba, a ubijeno je nekoliko hiljada.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

USTAŠKI POZDRAVI U SLUNJU "Uoči Tompsonovog koncerta ne može bez veličanja ustaštva"

Izvor: Blic, 05.Avg.2017

U Slunju, uoči koncerta Marka Perkovića Tompsona, poznatog po veličanju ustaštva, ponovo nije moglo ni bez ustaškog pozdrava, navodi portal Index.hr...U #Slunj revijalno ustaški pic.twitter.com/ClNUlwV2Qz..U grad su već u popodnevnim satima došle na hiljade Tompsonovih obožavalaca, od kojih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.