“Unapređenje obuka u sektoru turizma“  (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 09.Jul.2015, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Unapređenje obuka u sektoru turizma“ (VIDEO)

Zahvaljujući specijalizovanoj obuci iz oblasti ugostiteljstva koja je deo projekta “Unapređenje obuka u sektoru turizma“ od oko 294 polaznika iz Jugozapadne Srbije 205 je do sada pronašlo posao. Ovakva obuka ima za cilj da budućim ugostiteljima pruži znanje i veštine koje zahtevaju poslodavci i moderno ugostiteljstvo, a ovih dana priliku da steknu novo iskustvo imali su Piroćanci.
Kako bi se turizam u Srbiji razvijao neophodna je kvalifikovana radna snaga, kažu u Udruženju >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << hotelijera i restorana Srbije. Zato ovo udruženje uz podršku Regionalne razvojne agencije “Zlatibor“ organizuje obuke za ugostitelje iz Jugozapadne Srbije. Ovoga puta 40 polaznika iz Pirota imalo je priliku da stekne nova saznanja koja im mogu pomoći u pronalaženju posla.
Oni koji su učestvovali u obuci koja je trajala 15 dana mogli su da uče od eminentnih stručnjaka a program se odnosio na obavljanje poslova kuvara, recepcionera, sobarica, barmena i drugih. Kako kazu iz udruženja, ovakva obuka mogla bi da se uskoro organizuje i u Nišu. Inače obuka je deo pilot projekta “Unapređenje obuka u sektoru turizma“ koji sprovodi Regionalna razvojna agencija “Zlatibor“ kroz Program razvoja proivatnog sektora u Jugozapadnoj Srbiji a koji finansira Švajcarska vlada preko Švajcarske agencije za razvoj i saradnju.

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.