Ulje iz Robnih rezervi stiglo u maloprodaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Sep.2010, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulje iz Robnih rezervi stiglo u maloprodaju

BEOGRAD -

Prve količine ulja iz robnih rezervi po ceni od 119 dinara stigle su u maloprodajne objekte a u to su se uverili i ministar trgovine Slobodan Milosavljević i direktor Republičkih robnih rezervi Goran Tasić koji su danas obišli supermarket "Univereksport" na Novom Beogradu.

To ulje je posebno obeleženo a ministar je izrazio očekivanje da će tržište biti stabilizovano za nekoliko dana.

On je rekao da ulja ima sasvim dovoljno i na tržištu i u Robnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rezervama i da će u slučaju potrebe prva količina od pet miliona litara biti povećana.

U cilju stabilizacije tržišta

Vlada Srbije odobrila je da Republička direkcija za robne rezerve, u cilju stabilizacije tržišta, interventno proda pet miliona litara rafinisanog suncokretovog ulja po ceni od 119 dinara.

U maloprodajnim objektima naći će se proizvodi većine proizvođača koji moraju biti vidno obeleženi kao "ulje iz robnih rezervi".

Ministarstvo je saopštilo da će nastojati da rasporedi količine ulja proporcionalno broju stanovnika u svaku opštinu u Srbiji.

Ulje će se distribuirati preko trgovaca koji su zainteresovani za prodaju kroz njihov lanac trgovina. Za sada se javilo petnaestak trgovina iz cele Srbije: Aman, Vero, Gomeks, Delta maksi, DIS, Intereks, Kvin, Merkator, Novitas, SOS marketi, Trgopromet, Tuš, Univereksport i Familija marketi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.