Ulaganja u ustanove socijalne zaštite (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2022, 17:41

Ulaganja u ustanove socijalne zaštite (AUDIO)

Od 2016. godine milijarda i po dinara uložena je u trideset ustanova socijalne zaštite u Vojvodini.

Razdvajanjem sekretarijata za zdravstvo i socijalnu zaštitu, stvorili su se uslovi za izdvajanje više novca za poboljšanje uslova rada zaposlenih i za boravak korisnika.

Do kraja godine će kroz konkurse biti uloženo 260 miliona dinara za izgradnju objekata za dnevni boravak u Domu za odrasle u Novom Bečeju. Poboljšanje uslova i ulaganje predstoji u Maloj Moravici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i u Specijalnoj bolnici u Kovinu.

Velika investicija je i izgradnja kompleksa za duševno obolele u Čurugu, gde će na gotovo pet hiljada kvadratnih metara biti smešteno oko 200 korisnika socijalne zaštite, najavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prilikom uručivanja ugovora predstavnicima ustanova i centara za socijalni rad.

Dodeljeni su ugovori i za posebne programe, značajne u radu sa korisnicima socijalne zaštite, kako bi se podigao nivo kvaliteta usluga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.