Ukinuta presuda za upad u policijsku stanicu

Izvor: Mondo, 19.Nov.2012, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinuta presuda za upad u policijsku stanicu

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda od tri godine zatvora za Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i vratio predmet na novo suđenje.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen 1. juna zbog toga što je 30. januara, u prostorijama Dežurne službe Policijske stanice u beogradskom naselju Čukarica, u stanju bitno smanjene uračunljivosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "zatvorio, držao zatvorene i pretio policijskim službenicima" koristeći ručnu bombu i službeni pištolj sa 13 metaka.

Mediji su tada zabeležili da je Trifunović tri sata trojicu inspektora držao zatvorene u službenim prostorijama "nezadovoljan radom MUP-a", a policiji se predao nakon tročasovnog pregovaranja sa pregovaračkim timom MUP-a.

Žalbu na prvostepenu presudu uložio je viši tužilac iz Beograda.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda je doneta "uz bitnu povredu odredaba krivičnog postupka budući da je Viši sud propustio da navede razloge o odlučnim činjenicama, a i oni koji su dati su nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužno".

Apelacioni sud je produžio pritvor Blažimiru Trifunoviću do dalje odluke suda, a najduže dva meseca.

(Beta, ilustracija: Guliver/Getty Images)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Ukinuta presuda bombašu za upad u policijsku stanicu na Čukarici

Izvor: Blic, 19.Nov.2012

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu Višeg suda u tom gradu, od 1. juna, koji je na tri godine zatvora osudio Blažimira Trifunovića (51), bivšeg sudskog izvršitelja iz Guče, i predmet vratio na ponovno suđenje. ..Kako je danas objavljeno na sajtu tog suda, Trifunović je bio osuđen zbog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.