Ukinut pritvor Dušanu Antoniću u slučaju „Agrobanka”

Izvor: Politika, 08.Avg.2013, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukinut pritvor Dušanu Antoniću u slučaju „Agrobanka”

Apelacioni sud u Beogradu odlučio je da ukine pritvor nekadašnjem predsedniku Upravnog odbora Agrobanke Dušanu Antoniću i pusti ga da se brani sa slobode, rečeno je u sudu.

Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je 30. aprila optužnicu protiv Antonića i još 20 okrivljenih u slučaju „Agrobanka” zbog sumnje da su tu banku oštetili za 84.000.000 evra. Antonić je u pritvoru od avgusta 2012. godine.

Apelacioni sud je uvažio žalbu Antonićevih advokata i preinačio >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << rešenje o pritvoru Višeg suda u Beogradu. Sud je ocenio da više ne postoje okolnosti koje ukazuju da će okrivljeni ponoviti krivično delo posle puštanja na slobodu te da nema razloga za njegovo zadržavanje u pritvoru.

Apelacioni sud je već pet puta ukidao rešenje o pritvoru Antoniću i od Višeg suda tražio da utvrdi da li postoje okolnosti koje ukazuju da bi okrivljeni mogao da ponovi delo ako bude pušten na slobodu, što prvostepeni sud nije učinio.

Apelacioni sud je, pri svojoj odluci, imao u vidu činjenicu da je okrivljeni penzioner, da više nije na funkciji u Agrobanci, da nije ranije osuđivan i da je godinu dana u pritvoru.

Beta

objavljeno: 08.08.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.