Uhapšeno 29 policajaca i 9 carinika

Izvor: Šumadija Press, 15.Jun.2015, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšeno 29 policajaca i 9 carinika

Pripadnici MUP-a uhapsili su 29 policajaca, devet carinika i jednog građanina, saopšteno je danas.

Oni su uhapšeni zbog primanja i davanja mita i zloupotrebe službenog položaja.

Policija uhapšene sumnjiči da u proteklih 15 meseci, na području graničnog prelaza Bački breg, prema Mađarskoj, kao članovi organizovane kriminalne grupe, nisu u toku svoje smene preduzimali mere iz svoje nadležnosti kako bi sprečili krijumčarenje i druga krivična dela, već su >> Pročitaj celu vest na sajtu Šumadija Press << uzimali novac i poklone za sebe i članove grupe.

Policijska akcija je sprovedena u koordinaciji s Nacionalnom službom za zaštitu MUP-a Mađarske, a akcijom je sprečeno krijumčarenje akciznih proizvoda u zemlje EU i zloupotreba bezviznog režima za državljane Srbije, overavanjem ili neoveravanjem putnih isprava.

Policijski službenici Sektora unutrašnje kontrole nastaviće sa merama i aktivnostima po tom predmetu, u cilju suzbijanja koruptivnih krivičnih dela policijskih službenika – navodi se u prvom saopštenju nakon masovnog hapšenja policajaca i carinika.

Nastavak na Šumadija Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Šumadija Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Šumadija Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.