Udovičić: Povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Mar.2021, 07:39

Udovičić: Povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom

Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojnomedicinskog centra Karaburma, rekao je da je u poslednje vreme povećan broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom i da je posebno veliki pritisak na intenzivnu negu.

"Karakteristično je da imamo popunjene sve kapacitete osim Batajnice, gde ima 200 slobodnih mesta. Novi deo bolnice spreman je za primanje. Bitno da ovi brojevi, ovi kapaciteti za Beograd na dnevnom niovu spušta se na 150. Moramo da zadržimo taj nivo novozaraženih da bismo sa ovim kapacitetom mogli da ne otvaramo nove kovid bolnice", kazao je Udovičić za RTS.

Navodi da je Zvezdara puna pacijenata, VMA je pun, kao i Klinički centar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.