Ubo ga nožem u srce jer je pevao pesmu!

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubo ga nožem u srce jer je pevao pesmu!

Petar P. (19) posle tuče surovo ubio Srđan Mandića (25) na uglu Cankareve i ulice Veselina Masleše

NOVI SAD - Napali ih bez povoda!

Petar P. (19) osumnjičen je da je juče oko 1.00 sat nožem ubio Srđana Mandića (25), a zatim pobegao s mesta zločina. Ubistvo se dogodilo na uglu Cankareve i ulice Veselina Masleše, kad su se Petar P. i njegovi rođaci Duško L. (43), Goran L. (43) i Gordana P. (41) potukli s Mandićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i dvojicom njegovih drugova Željkom M. (30) i Miroslavom Č. (28).

- Petar je nesrećnog mladića ubo nožem u srce zato što je počeo da peva pesmu koju je on pevao s rodbinom u kući. Željko M. i Miroslav Č. teško su povređeni, dok je zbog učestvovanja u tuči policija odredila pritvor do 48 sati Dušku L., Goranu L. i Gordani P. - kaže sagovornik Kurira iz policije.

Sve je počelo kad su Srđan, Miroslav i Željko, prolazeći pored napuštene kuće u kojoj živi više Roma, među kojima i familija Petra P., čuli da ukućani pevaju neku pesmu, pa su je i oni glasno zapevali.

- To je razbesnelo Petra P., pa je iz kuće munjevitom brzinom istrčao napolje sa svojim rođacima. Počeli su da se svađaju s Mandićem, a zatim su njega i njegove drugove tukli metalnim šipkama i bejzbol palicama.  Petar je u jednom trenutku izvadio nož, kojim je žrtvu ubo direktno u srce, dok su njegovi rođaci šipkama udarali Srđanove drugare - kaže naš sagovornik.

Povređeni Miroslav i Željko su, iako u teškom stanju, uspeli da pobegnu. Kad su shvatili da Mandić nije uspeo da pobegne, vratili su se nazad. Zatekli su ga kako mrtav leži ispred kafane „Roki“ u Cankarevoj ulici.

- Bilo je zaista strašno videti tog mrtvog mladića kako leži na zemlji - rekla je usplahirenim glasom komšinica Mirjana M.

Izbegao iz Hrvatske

Ubijeni Srđan Mandić je završio elektrotehniku na novosadskom Fakultetu tehničkih nauka. Sa ocem Goranom, majkom Ljiljanom i sestrom Majom izbegao je iz Like u Hrvatskoj, nakon čega su se nastanili u Sremskim Karlovcima. Preselili su se u Novi Sad, a u Veterniku su sagradili kuću, u koju su planirali uskoro da se usele.

Podmetnut požar u  kući Petra P.?

U dvorištu kuće ispred koje se dogodio zločin desetak sati kasnije izbio je požar. Vatru su ugasili vatrogasci, a plamen je zahvatio gomilu smeća koje se nalazilo iza bedema kojim je kuća opasana.  Policija sumnja da su požar podmetnuli drugovi pokojnog mladića.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.