NS: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Izvor: B92, 09.Apr.2012, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Uhapšen osumnjičeni za ubistvo

Novi Sad -- Uhapšen Dragan N. (48) koji se sumnjiči da je u noći između subote i nedelje u Novom Sadu nožem ubo u srce i tako ubio Srđana Mandića (25) u masovnoj tuči.

Uhapšenom je određeno zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti predat istražnom sudiji. Podsetimo, razlog za tuču do koje je došlo oko jedan čas posle ponoći u novosadskom naselju Detelinara bio je vezan za muziku. Petar P (19), za koga je prvobitno javljeno da je izvršilac dela, i dalje je u bekstvu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a on se tereti za nanošenje lakših telesnih povreda.

Prema pisanju medija, Mandić i njegova dva druga Željko M. (30) i Miroslav Č. (28) prošli su pored kuće Duška L. (43) i Gorana L. (43) na uglu Cankareve ulice i Veselina Masleše u Novom Sadu i prokomentarisali muziku koja se iz nje čula. Kako se navodi, mladići su počeli da pevaju pesmu koja je dopirala iz dvorišta.

To je i bio povod za tuču dve grupe pijanih mladića, jer su Duško L., Goran L., Gordana P. (41) i Petar P. (19) bili iritirani tim gestom mladića koji su se vraćali sa proslave.

Zbog učešća u tuči uhapšeno je ukupno osam osoba, troje je zadržano u policiji. Tokom dana policija je privela Petra L, Zdravka P. i Miru F (svi iz Žitišta), juče su zbog istog krivičnog dela uhapšeni Goran L, Gordana P. i Duško L.

Inače, kako javlja Radio 021, nepunih 12 sati nakon ubistva, zapaljena je kuća u kojoj živi osumnjičeni za ubistvo. U zapaljenoj kući otkriveni su ostaci molotovljevog koktela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.