UHBDR91: Traže spomenik hrvatskim vojnicima u Novom Sadu

Izvor: Kurir, 12.Avg.2013, 16:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UHBDR91: Traže spomenik hrvatskim vojnicima u Novom Sadu

Na spomen ploči bi pisalo: „Svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima u obrambeno-oslobodilačkom Domovinskom ratu 1990.-1996.- da se ne zaborave“

NOVI SAD - Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 iz Koprivice poslala je Gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću i Gradskom veću Novog Sada zahtev da se u Novom Sada postavi spomen ploča u čast i slavu svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima u Domovinskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ratu.

U pismu predstavnici UHBDR91 navode da bi na ploči bi pisala samo jedna rečenica:

Svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima i civilima u obrambeno-oslobodilačkom Domovinskom ratu 1990.-1996.- da se ne zaborave“.

"Naša inicijativa isključivo poštuje temeljne premise odnosa prema žrtvama, pa je i iz tog razloga treba poštovati kao humani i humanistički čin. Ne vidimo nikakvog razloga da se uz Vašu pomoć ne ostvari naša inicijativa, tim pre što ni Udruženje učesnika oružanih sukoba na prostorima bivše Jugoslavije iz Novog Sada, na čijem je čelu Željko Vukelić, nije imala nikakvih problema prilikom nedavnog dolaska u Hrvatsku, odnosno Donju Žirovnicu kod Dvora na Uni. Želja nam je da ovu spomen ploču postavimo 18. 11. 2013, na dan okupacije Grada Vukovara, dostojanstveno i mirno, bez ikakvog politiziranja i provociranja koje bi moglo prouzrokovati nemile događaje. Na taj način podsetili bi i sve Vaše građane, a naročito mlade, na jedan rat, njegove žrtve, i na razdoblje za koje verujemo da se više nikada neće ponoviti. U nadi da ćete nam vrlo brzo povoljno odgovoriti na našu molbu, srdačno Vas pozdravljamo, a u slučaju bilo kakvih nejasnoća bilo bi nam drago da nam se javite", stoji u pismu koje je potpisao Mladen Pavković, predsednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91.(UHBDR91).

Iz Gradske kuće za sada nije bilo reakcija na ovo pismo.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

„Hrvatski branitelji“ traže obeležje u Novom Sadu

Izvor: Danas, 12.Avg.2013

Udruženje hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91 (UHBDR91) iz Koprivnice uputilo je juče Gradskom veću grada Novog Sada i gradonačelniku Milošu Vučeviću zahtev da se u Novom Sadu, „negde na istaknutom mestu, postavi spomen-ploča u čast i slavu svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.