UDARNO! Sprečen atentat na Nikolasa Madura?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024, 22:58

UDARNO! Sprečen atentat na Nikolasa Madura?!

Vojska i policija na nogama

Vlasti Venecuele uhapsile su 32 osobe, uključujući vojnike i civile, zbog njihove navodne uloge u zaveri za ubistvo predsednika Nikolasa Madura, saopštila je kancelarija venecuelanskog tužitelja.

Glavni državni tužilac Tarek Vilijam Sab, blizak Maduru, potvrdio je da je još 11 osoba, među kojima aktivisti, novinari i vojnici, uhapšeno zbog planiranja likvidacije venecuelanskog ministra odbrane Vladimira Padrina, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << piše AFP.

- Svi osumnjičenici su priznali ono što im se stavlja na teret i otkrili informacije o tim planovima - rekao je Sab medijima.

Maduro je tokom svoje nedeljne televizijske emisije koja se emituje ponedeljkom ovlastio Padrina da izbaci osumnjičeno vojno osoblje iz nacionalnih oružanih snaga.

Maduro je optužio opoziciju da sarađuje sa SAD na potkopavanju njegove vladavine. Madurova vlada optužila je "ekstremnu desnicu", kako naziva opoziciju, da dobija podršku CIA i DEA.

Vlasti su takođe objavile video za koji tvrde da povezuje opozicionu liderku Mariju Korinu Makado sa zaverom u vezi navodne likvidacije Madura. Sab je rekao da će uslediti još hapšenja.

Na novinskoj konferenciji je ministar odbrane Padrino otkrio da je višemesečna istraga o zaverama držana u tajnosti jer su otprilike u isto vreme trajali razgovori između Madura i SAD koji su rezultirali razmenom zatvorenika.

Maduro je obećao da će održati slobodne i poštene izbore 2024. Međutim, glavnoj opozicionoj kandidatkinji Mariji Korini Makado biće zabranjeno da se kandiduje zbog navodnih zločina, uključujući optužbe za korupciju i podržavanja američkih sankcija, piše AFP.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

NA SPISKU NOVINARI, VOJNICI, AKTIVISTI Drama u Venecueli: 32 osobe uhapšene zbog navodnog planiranja madurovog ubistva

Izvor: Blic, 23.Jan.2024

Vlasti u Venecuelu su uhapsile 32 osobe, uključujući i vojnike i civile, zbog njihove navodne uloge u zaveri za ubistvo predsednika Nikolasa Madura, saopštilo je venecuelansko tužilaštvo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.