Planiran atentat na predsednika? Uhapšene 32 osobe

Izvor: B92, 23.Jan.2024, 21:10

Planiran atentat na predsednika? Uhapšene 32 osobe

Vlasti u Venecueli uhapsile su 32 osobe, uključujući vojnike i civile, zbog njihove navodne uloge u zaveri za ubistvo predsednika Nikolasa Madura.

Generalni tužilac Tarek Vilijam Sab, blizak Maduru, potvrdio je da je još 11 osoba, uključujući aktiviste, novinare i vojnike, uhapšeno zbog planiranja likvidacije venecuelanskog ministra odbrane Vladimira Padrina, piše AFP.

"Svi osumnjičeni su priznali za šta su optuženi i obelodanili informacije o ovim planovima", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Sab medijima.

Tokom svoje nedeljne televizijske emisije koja se emituje ponedeljkom, Maduro je ovlastio Padrina da degradira i protera osumnjičeno vojno osoblje iz nacionalnih oružanih snaga.

Maduro optužuje opoziciju za saradnju sa SAD Maduro je optužio opoziciju da radi sa SAD na potkopavanju njegove vladavine.

Madurova vlada optužila je "ekstremnu desnicu", kako naziva opoziciju, da dobija podršku od CIA i DEA. Vlasti su takođe objavile video za koji tvrde da povezuje opozicionu liderku Mariju Korinu Mačado sa zaverom za navodno ubistvo Madura.

Sab je rekao da će uslediti nova hapšenja.

Na konferenciji za novinare, ministar odbrane Padrino je otkrio da je višemesečna istraga o zaverama držana u tajnosti jer su se razgovori između Madura i SAD odvijali otprilike u isto vreme, što je rezultiralo razmenom zatvorenika.

Maduro je obećao da će održati slobodne i poštene izbore 2024. Međutim, glavnoj opozicionoj kandidatkinji Mariji Korini Mačado biće zabranjeno da se kandiduje zbog navodnih zločina, uključujući optužbe za korupciju i podršku američkim sankcijama, piše AFP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UDARNO! Sprečen atentat na Nikolasa Madura?!

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2024

Vojska i policija na nogama..Vlasti Venecuele uhapsile su 32 osobe, uključujući vojnike i civile, zbog njihove navodne uloge u zaveri za ubistvo predsednika Nikolasa Madura, saopštila je kancelarija venecuelanskog tužitelja...Glavni državni tužilac Tarek Vilijam Sab, blizak Maduru, potvrdio je...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.