U toku kadrovske promene u policiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Mar.2009, 21:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku kadrovske promene u policiji

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je večeras da je "naložio kadrovske promene zbog objektivne odgovornosti za tragični događaj" na Novom Beogradu i naveo da su "neke promene već u toku".

Dačić je ranije izrazio žaljenje zbog tragičnog događaja u kome je prilikom intervencije Interventne jedinice beogradske policije život izgubio Đorđe Zarić.

"Naložio sam da se izvrše kadrovske promene. Nisam rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kada i ko je u pitanju, to nije tema za novine", rekao je on agenciji Beta i dodao da će "u svakom slučaju kadrovske promene biti obavljene", kao i da su "neke u toku, a da će neke biti narednih dana".

Dačić je dodao da će promene biti izvršene i u interventnoj policijskoj jedinici, ali da "to nije suština problema" već da "mora da se "reši sistemsko pitanje kako funkcioniše ta jedinica".

Đorđa Zarića (24) je u četvrtak u Beogradu prilikom policijske intervencije ubio pripadnik interventne brigade Miljan Raičević.

Protiv Raičevića je pokrenuta istraga za ubistvo i određen mu je pritvor.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.