U termosu sakrili 120.000 evra

Izvor: Press, 20.Apr.2016, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U termosu sakrili 120.000 evra

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, pretresom automobila u kome su bili nemački državljani turskog porekla, pronašli termos za kafu u kome je bilo neprijavljenih 100.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.
foto: tanjug.rs
Carinici su na graničnom prelazu Gradina, pretresom automobila u kome su bili nemački državljani turskog porekla,  pronašli termos za kafu u kome je bilo neprijavljenih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << 100.000 evra, saopštila je danas Uprava carina.
Prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled je u utorak izdvojen automobil "Mercedes Benz S350" nemačkih registarskih oznaka. U njemu su bila dvojica nemačkih državljana turskog porekla, koji su prethodno carinicima rekli da kod sebe imaju samo lične stvari, nešto malo hrane i nešto više od 1.000 evra. 
Njihov automobil i prtljag su ipak detaljno pregledani, a među mnogim stvarima, iza suvozačkog sedišta, u automobilu se nalazila i korpa sa hranom.
U njoj je bio termos sa kafom, u čijem je donjem delu službenik Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja pronašao 120.000 evra u apoenima od po 500 evra. 
Novčanice su u više zamotuljaka bile nagurane u šupljine donjeg dela termosa, pri čemu su mnoge bile mokre od kafe, kada je carinik "rasklopio" termos i tako došao do njih. 
Putnicima je vraćen dozvoljeni iznos od po 10.000 evra, a ostatak je privremeno zadržan do okončanja postupka pred nadležnim sudom.
 

Nastavak na Press...






Povezane vesti

U termosu sakrili 120.000 evra

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Apr.2016

Carinici su na graničnom prelazu Gradina, pretresom automobila u kome su bili nemački državljani turskog porekla, pronašli termos za kafu u kome je bilo neprijavljenih 100.000 evra, saopštila je danas Uprava carina...Prilikom kontrole na izlazu iz zemlje, za detaljan pregled je u utorak izdvojen...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.